Examentraining

Huiswerklokaal Zeist organiseert Wiskunde Examentraining voor VWO- en HAVO-leerlingen. In een programma van 6 weken komt alle examenstof aan bod en verbeter je je vaardigheden. Daarbij word je vakkundig begeleid en ondersteund door een ervaren bijlesleraar van het Huiswerklokaal. 

Het programma bestaat uit 6 workshops van 4 uur. Gedurende de 6 weken voorafgaand aan het centraal examen, heb je één ochtend in de week een workshop op het Huiswerklokaal in Zeist. Er zijn workshops waarin we ons richten op een of twee aparte domeinen. En er zijn workshops waarin we complete oude examens oefenen. Dan trainen we op 3 uur concentratie en het verdelen van je aandacht over de opgaven. We werken in kleine groepen van maximaal 6 examenkandidaten. 

Onze leerstrategie is “learning-by-doing”. Je krijgt geen les. Je werkt zelfstandig aan door ons geselecteerde opgaven. We geven korte instructies voor de opdrachten die je gaat maken. Als je vastloopt of onzeker bent over je aanpak, dan helpen we je. Zo kun je effectief studeren. We bekijken samen je werk en bespreken één op één met je wat goed gaat en wat beter kan. Eventuele tekortkomingen in je kennis, kunde en vaardigheden vullen we aan. In het programma komt de complete stof van het Centraal Eindexamen aan bod. Als leidraad gebruiken we de examenbundel.  

We leren je om wiskundige probleem op systematische wijze in stappen op te lossen: 1. Analyse; 2. Aanpak; 3. Uitwerking; 4. Controle. Die structuur geeft je overzicht, voorkomt fouten en helpt je om verder te komen met een opgave als je denkt “ik begrijp het niet”. 

Omdat je één workshop in de week hebt, is er tussendoor ruim de tijd om wat je geleerd hebt te verwerken en blijft er voldoende tijd over voor de andere vakken en voor ontspanning. 

De Wiskunde Examentraining start in het Voorjaar 2021. Bel Jos Gomes (06 54608161) voor verdere informatie. Of maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.