Hoe gaan wij te werk?

Onze aanpak is informeel maar gestructureerd. Er vindt een intake gesprek met leerling en ouder(s) plaats, waaruit een persoonlijk plan voortkomt.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen op een duidelijke, maar ook leuke en vertrouwde manier leren plannen. De dagen waarop ze begeleiding krijgen, staan in het teken van het maken van een praktische en goede week- en periodeplanning, het voorbereiden op proefwerken en het maken van huiswerk.

Er wordt individueel gewerkt en leerlingen stimuleren elkaar door hard te werken om de gewenste resultaten te halen. Elke leerling krijgt een ruime werkplek met een individueel bureau. Elke leerling heeft de beschikking over een persoonlijke boekenplank.

Bij binnenkomst wordt er gekeken naar de planning, het nieuwe huiswerk en toetsen die zijn opgegeven.

De leerling werkt vervolgens zelfstandig aan het huiswerk, waarna dit wordt overhoord of gecheckt voordat de leerling naar huis gaat. Tussendoor kunnen de leerlingen altijd bij ons terecht voor vragen. Verder wordt er niet gesproken want dat hindert de concentratie.

Er zijn thee, limonade en koekjes voor de leerlingen.

Mocht er meer inhoudelijke hulp nodig zijn dan kan de begeleiding gecombineerd worden met bijles.

Elke maand ontvangen de ouders/verzorgers een rapportage met het overzicht van de planning waarin staat wat de leerling de laatste maand heeft gedaan.

 

Kom gerust eens kennis maken op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur of op afspraak.